Sveiki,

Šių metų kovo pirmą dieną vyks rinkimai į Vilniaus tarybą. Ketinu tapti kandidatu miesto tarybos rinkimuose. Jei Jūsų gyvenamoji vieta yra deklaruota Vilniuje, prašau Jūsų elektroniniu būdu pasirašyti už mane bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą ir taip leisti man tapti kandidatu. Tokį leidimą Jūs galite suteikti visiems kandidatams iš visų partijų. Jei sutiktumėte pasirašyti ir paragintus kelis savo pažįstamus padaryti tą patį, tikėtina, kad sausio gale aš dalyvausiu rinkimuose, o po rinkimų tapsiu Vilniaus miesto tarybos nariu. Mano numeris sąraše - antras. Pasirašyti čia: https://aikis.vrk.lt



Kodėl noriu dirbti Vilniaus taryboje?


Politikoje nesu koks "Pilypas iš kanapių". Daug metų dirbu solidžios nepopulistinės partijos - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, vadovaujamos Ramūno Karbauskio, sekretoriate. Turime didelę savivaldos administravimo patirtį visoje Lietuvoje, pvz. esame sėkmingo renovacijos modelio kūrėjai. Daug metų dirbau Seimo nario padėjėju, šiuo metu vadovauju Europos Parlamento nario Broniu Ropės biurui Vilniuje. Kaip vilnietis, trijų vaikų tėvas, puikiai žinau, ką reikėtų padaryti, kad miesto gyvenimas taptų patogesniu. Negaliu pažadėti aukso kalnų, išaugusių atlyginimų kaip to nesidrovi daryti kai kurie kandidatai, tačiau galiu pažadėti, kad padarysiu viską, kad mano rinkėjų balsas Vilniaus taryboje būtų išgirstas.


Žalia šviesa pėsčiųjų komfortui

Mano pažadai:

-Pilnas troleibusų parko atnaujinimas, naujų linijų tiesimas, privatizacijos stabdymas

-Požeminės pėsčiųjų perėjos, patogūs pėsčiųjų šviesoforai

-Jokių kamščių viešajam transportui, A juostos visur, kur trūksta



Esu tikras, kad geriausiai Vilniuje turėtų jaustis pėstieji. Šiandien jie bijo net eiti per perėją, nes tenka skaičiuoti sekundės ir tarsi atsiprašinėjant perbėgti. Sunkiausia tiems, kas stumia vaiko vežimėlį, vaikui, neįgaliam, vyresnio amžiaus žmogui, dviratininkui. Mieste tūkstančiai europinių projektų ataskaitose "nedeklaruotų" slenksčių, neveikiančių liftų, kvailų ir neužbaigtų eismo, miesto plėtros sprendimų. Ką jau kalbėti apie pėsčiųjų šauksmą neužstatyti žaliųjų zonų, neprivatizuoti ir nesunaikinti viešo transporto. Moterys, mūsų mamos, žmonos, dukros, seserys, draugės šiandien sudaro absoliučią daugumą viešojo transporto keleivių. Netikite? Pavažinėkite nors kartą. Jos dūsta perpildytuose nevedinamuose senuose "trantuose", šąla stotelėse dėl netinkamų grafikų, gaišta laiką kamščiuose, nes A juostos nenutiestos visur kur reikia.


Žalia šviesa "paslapčių" viešinimui

Mano pažadai:

-visų miesto vardu sudarytų sutarčių su tiekėjais, rangovais, tarpininkai viešinimas, net jei tai pareikalaus teismų

-naujų miesto darželių statybos, jokių naujų mikrorajonų be darželių



Nėra didesnės gėdos Vilniuje kaip kyšis už vietą darželyje. Tai, kad emigruojančioje šalyje, kur gimsta ne tiek ir daug vaikų, sostinėje nestatomi nauji darželiai rodo tik miesto valdžios apgailėtiną požiūrį. Pinigų mieste tikrai daug, tik jie išleidžiami grandioziniams projektams, fix-idėjoms, jie nusėda tarpininkų ir subrangovų kišenėse. Net tada, kai miestas įpareigoja prekybos centrą įrengti požeminę perėją kaip yra Pilaitėje, niekam nerūpi to susitarimo laikymasis.


Čia rasite instrukciją kaip pasirašyti per nuorodą https://aikis.vrk.lt ir visada klauskite, jei neišeina pasirašyti – paaiškinsiu asmeniškai!

Labai prašau, atlikti tai neatidėliojant labai toli ir praneškite, ar pavyko!


Pagarbiai,
Pretendentas į kandidatus į Vilniaus tarybos narius

Tomas Tomilinas
+37068627469
www.lvzs.lt/tomilinas


 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Europos parlamento rinkimuose 2014 m.

Tomilinas Tomas



 

Tomas Tomilinas - aktyvus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, politologas, baigė Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą. Daugelio socialinių projektų ir iniciatyvų autorius ir vykdytojas. Profesinių sąjungų konsultantas.Suaugusių švietimo specialistas. Vienas iš Socialinių investicijų valdymo centro, Kritinės minties instituto "Demos" ir asociacijos "Belarus Watch" steigėjų. LVŽS programos rengimo darbo grupės narys.

Buvo vienas iš profesinių sąjungų steigimo prekybos tinkluose iniciatorių (2007 m. IKI profsąjunga, vėliau - mažai uždirbančių Samdomų darbuotojų profsąjunga SAMPRO), Žaliųjų frakcijos steigėjas valstiečių liaudininkų partijoje (2010 m.) 2012 m. buvo referendumo dėl atominės elektrinės surengimo iniciatyvinės grupės koordinatorius. Kartu su žmona augina tris vaikus.

Taip darbo vietų kūrimui
Ne – ekologiškai pavojingai, ekonomiškai nenaudingai Visagino atominei elektrinei. Energetinė laisvė – tik per atsinaujinančius šaltinius: biomasės, biodujų, saulės, vėjo ir tt., kurios užtikrins pigiausią šilumą ir elektrą. Per atsinaujinančių energijos šaltinių plėtrą Lietuvoje sukurti 30 tūkstančių naujų darbo vietų

Švari aplinka, gera mityba, sveika gyvensena – ilgo visaverčio gyvenimo pagrindas.

Taip pigesniam maistui
Būtiniausiems maisto ir kitiems produktams, kuriuose nėra genetiškai modifikuotų organizmų (GMO), taikyti lengvatinį PVM. Privalomas produktų, turinčių GMO šaltinių (pašarai, priedai), žymėjimas.

Taip mažesnėms šilumos sąskaitoms
Valstiečių žaliųjų sąjungos meras vadovauja Ukmergės rajonui. Jo komandos sprendimų dėka rajonas padarė revoliuciją šilumo ūkyje ir atsikratė šilumos ūkio monopolistų. Ukmergės pavyzdžiu pertvarkysime Trakų, Lentvario ir Vilniaus šilumos ūkį, priversime privatininkus sumažinti kainas arba atsisakysime jų paslaugų, neleisime piktnaudžiauti viešuoju turtu.

Taip asmens laisvei ir ekologijai
Pasisakau už naminių gimdymų legalizavimą, už laisvę atsisakyti nereikalingų vaistų ir skiepų. Sakau taip pluoštinių kanapių auginimui. Ekologija man ne tik gražus žodis, o politinės programos pagrindas ir esmė.

Lietuva – natūraliausia, švariausia, sveikiausia ES šalis, kur žmogaus ir gamtos darna kuria dvasiškai ir materialiai turtingą visuomenę.

alt

Kontaktai:
E-paštas: uztaika@gmail.com
Mob. Tel.: 8 686 27469

Publikacijos ir domėjimosi sritys:

Žalioji politika:
http://www.delfi.lt/news/ringas/politics/t-tomilinas-strucio-uzsienio-politika-kaimynu-branduoliniu-monstru-akivaizdoje.d?id=57747466
http://www.ekodiena.lt/ar-lietuvoje-tauta-turi-teise-spresti/
http://www.diena.lt/naujienos/miestas/zalieji-persirenge-gandrais-protestavo-prie-rusijos-ambasados-429706#axzz1yoDeFDmD

Pokalbiai apie darbo santykių politiką:
http://iq.lt/kava-su-iq/profsajungu-konsultantas-%E2%80%9Eprofsajunga-yra-verslas%E2%80%9C/
http://www.panbalsas.lt/naujienos/miestas/engtiems_darbuotojams_atsuko_nugara
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/prie-prezidenturos-protestuotojai-kuria-vergu-turgu-56-162167
http://www.luni.lt/index.php/2008_11_20._Tomas_Tomilinas._AR_GALIMA_DEMOKRATIJA_BE_PROFS%C4%84JUNG%C5%B2%3F

Ką galvoju apie politiką ir ko sieksiu?

http://www.delfi.lt/news/balsuok2012/politikoakimis/ttomilinas-zaliosios-politikos-pagrindai-arba-kodel-nereikia-jungti-lentvario-prie-vilniaus.d?id=59623289

Projektai, kuriuose dalyvauja Tomas:
www.socinvest.lt
www.sampro.lt
www.belaruswatch.org
www.demos.lt
www.nk95.org
www.zali.lt
www.uzreferenduma.lt


Spaudai:

Formatas - CMYK
Formatas - RGB Formatas - RGB


Nuotraukos:

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų