Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Europos parlamento rinkimuose 2014 m.

Mockevičius Arminas

Gimė:
1987 m. birželio 7 d., Marijampolėje.

Gyvena:
Vilniuje.

Išsilavinimas:
2006 m. baigė Marijampolės Rygiškių Jono gimnaziją.
2010 m. baigė Vilniaus universiste, matematikos ir informatikos fakultete finansų ir draudimo matematikos specialybę.
2014 m. baigė Viešosios teisės specialybę Mykolo Romerio universitete.

Darbas, veikla:
Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento valstybės tarnautojas, investuotojas, dirbęs finansų ir veiklos audito bei pardavimų srityse, vadovauja vasaros stovykloms, yra sveiko gyvenimo būdo šalininkas, visuomeninių iniciatyvų sumanytojas ir vykdytojas: veiklos susijusios su alkoholio ir tabako prevencija, sveiko gyvenimo būdo skatinimu, gamtos apsauga. Žino ir tiki, kad tik sveikame kūne gali būti sveikas protas.

Pomėgiai:
Bėgimas, sveika gyvensena, skaitymas, savanoriavimas, buvimas gamtoje.





Kontaktai:

Facebook: https://www.facebook.com/arminas.mockevicius
El. Pastas: arminas.mockevicius@gmail.com
Svetainė: www.arminasm.lt
tel. 8 685 15 855

Publikacijos:
http://www.sam.lt/go.php/lit/Kiek_isleidziame_svaigalams/898
http://www.delfi.lt/news/balsuok2012/politikoakimis/amockevicius-ar-lietuvoje-verta-buti-sveikam.d?id=59511691
http://www.lrytas.lt/-13472658251346904264-kai-pradedi-ristis-%C5%BEemyn-visi-tau-padeda-tai-daryti-o-kilti.htm
http://www.15min.lt/ikrauk/naujiena/as-manau/arminas-mockevicius-asmenine-patirtis-skaiciuojant-alkoholiui-isvaistyta-laika-516-363655
http://www.vlmedicina.lt/2013/12/kaip-2014-metais-lietuvoje-sumazinti-skurda-ir-padidinti-valstybes-biudzeto-pajamas/
http://www.vlmedicina.lt/2013/08/kiek-kvailai-laiko-issvaisciau-gerdamas/
http://alkas.lt/2013/12/20/a-mockevicius-ka-bankas-laimetu-uzdraude-uzsienieciams-isigyti-zeme-o-ka-laimetu-pilieciai/
http://www.balsas.lt/naujiena/767223/a-mockevicius-ar-leisime-kad-a-ramanauskas-ir-toliau-tyciotusi-is-zmoniu

Autobiografija
Gyvenimo aprašymas
Esu Arminas Mockevičius, jaunas ir veiklus valstybės tarnautojas dirbantis narkotikų, alkoholio ir tabako kontrolės, gamtos apsaugos bei sveikos gyvensenos formavimo srityse.
Nuo pat mažens diskutuoju su aplinkiniais įvairiomis visuomeninėmis temomis, vaikystėje ir paauglystėje nuolat žiūrėdavau žinias, debatų laidas, kad galėčiau padiskutuoti su suaugusiais svarbiomis temomis (dabar televizijos beveik nežiūriu). Kažkada man atrodė aišku kaip geriausiai reikėtų valdyti valstybę, verslą ir kiekvieno žmogaus gyvenimą, šiuo metu tokio kategoriškumo neturiu, tačiau dabar esu išsigryninęs tam tikrus dalykus, kur mano nuomonė yra nekeičiama – tai Alkoholis, tabakas ir kiti narkotikai, jie negali būti pasipelnymo šaltinis, gautos pajamos iš šių medžiagų turėtų būti skirta daromai žalai mažinti. Mano nuomone, yra labai neteisinga, kad vis dar galima skatinti tiek alkoholio tiek tabako vartojimą, nes šiuo metu Lietuva patiria milžiniškus nuostolius sukeltus šių medžiagų vartojimu (vienas gautas litas pajamų iš alkoholio kainuoja du litus išlaidų, kad sumažinti daromą žalą, neskaitant žalos, kuri neįvertinama pinigais). Kita sritis atominė energetika, ši energijos rūšis kol kas negali būti naudojama, nes yra per daug pavojinga. Ir tai tik viena iš daugelių sričių, kurios šiuo metu kelia didelę grėsmę Lietuvai. Alkoholio kontrolės politikos sritis atvėrė man akis ir pamačiau, kad politikai ne visada įsiklauso į ekspertų nuomones, neklauso logiškų argumentų ir priiminėja įstatymus pažeidinėdami visas įmanomas procedūras, šie dalykai mane dar labiau paskatino domėtis politika.

Mano nuomone šiuo metu Lietuvoje reikia žmonių, kurie sutiktų dirbti dėl Lietuvos, kurie turėtų tam gabumų ir sugebėtų skirti visą savo laiką ir energiją vien tam, kad Lietuva taptų valstybė, kuri žino savo vertę ir kurią gerbia kitos šalys tiek Europos Sąjungoje tiek ir visame pasaulyje. Kadangi šiuo metu neesu niekam įsipareigojęs ir esu laisvas tiek finansiškai tiek emociškai manau, kad sugebėčiau būti visiškai atsidavęs Lietuvai ir partijos vertybėms, kurioms pritariu.

Esu kilęs iš nedidelio miesto – Marijampolės, kaip ir daugelis dabartinių vilniečių atvažiavęs ir truputį užsilikęs. Besimokydamas Rygiškių Jono gimnazijoje, didelį dėmesį skyriau sportui esu lankęs tiek individualias sporto šakas tokias kaip plaukimas, karate, kultūrizmas, tiek ir komandinę sporto šaką - regbį, šios sporto šakos suteikė kryptingumo jausmą ir užsibrėžto tikslo siekimo strategiją, suteikė drąsos. Taip pat besimokydamas bandžiau dalyvauti mokyklos tarybos veikloje, tačiau tuo metu taryba rūpinosi tik vakarėlių ir renginių organizavimu, todėl nusprendžiau, kad vakarėlius galiu susiorganizuot ir kitur, nuo to laiko dingo susidomėjimas mokyklos politiniu gyvenimu ir pradėjau siekti tikslų sporte. Dvyliktoje klasėje išsikėliau tikslą įstoti į finansų ir draudimo matematiką, tam kad galėčiau būti finansų makleriu, tačiau pasiekęs tikslą, besimokydamas šioje specialybėje ir pradėjęs investuoti supratau, kad didelė dalis skaičiavimų ir analitinių vertinimų verti „būrimo iš kavos tirščių“, o tokiais burtais aš netikiu, todėl nusprendžiau ieškoti kito kelio (pabaigiau šią specialybę ir tuo džiaugiuosi, nes matematinis išsilavinimas išlavino mano strateginį ir analitinį mąstymą bei suteikė vienas iš geriausių ekonomikos žinių pradmenis Lietuvoje) ir supratau, kad gyvenime reikia turėti didesnių tikslų nei skaniai pavalgyti ir turėti daug turto, tada nusprendžiau, kad norėčiau būti tas žmogus, kuris galėtų užtikrinti verslo skaidrumą ir sąžiningumą, todėl pasirinkau nepriklausomo auditoriaus profesiją, atlikau visus reikiamus žingsnius, tam kad tapčiau auditoriaus padėjėju ir siekčiau tapti auditoriumi, kai įgavau pakankamai patirties supratau, kad palyginti su mano įsivaizdavimu, auditoriaus darbas yra toks pats verslas kaip ir kiti verslai. Tuo metu jau buvau gana stipriai pasinėręs į alkoholio politikos klausimus Lietuvoje: dalyvavau komitetų posėdžiuose, piketavau prie Seimo, diskutavau su seimo nariais alkoholio kontrolės klausimais, todėl tuo metu supratau, kad būtų geriausia suderinti darbą su pomėgiu ir labai giliai apsvarstęs visus pliusus ir minusus perėjau dirbti į reorganizuotą Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentą.

Organizuodamas sveiką gyvenseną ir blaivų gyvenimą skatinančius renginius, pamačiau, kad ES institucijos nesprendžia socialinių, ekologinių ir kitų problemų sukeliamų alkoholio bei tabako vartojimo.

Negaliu ramiai sėdėti ir kurti tik asmeninę gerovę. Atėjo laikas pasipriešinti lobistinėms grupuotėms, kurios yra užvaldę ES parlamentą, kuris stumia mūsų žmones į didelį pavojų. Taip pat nepritariu įvairioms ES parlamentarų iniciatyvoms įteisinti ES GMO produktus bei nuo pat mažumės privalomai mokyti mūsų vaikus apie seksualinį pasitenkinimą.

Jau treti metai dirbu valstybinėje institucijoje, dalyvauju tarptautinėse konferencijose, nuolat stebiu ES parlamento darbą. Esu baigęs finansų ir draudimo matematiką, todėl išmanau  ir biudžeto formavimo dalykus, bankinės sistemos veikimą bei puikiai matau Euro įvedimo pliusus bei minusus.

Šiuo metu baiginėju Viešosios teisės magistratūros studijas, todėl puikiai išmanau, kaip veikia ES institucinė sistema ir žinau, kokių žingsnių reikėtų imtis, norint spręsti problemas.

Būdamas ES parlamento nariu sieksiu, kad milžiniškos ES parlamentarų algos būtų sumažintos, o kol tas įvyks 20 procentų savo algos skirsiu labdarai, sieksiu, kad būtų suvienodintos išmokos žemdirbiams visose šalyse.

Atstovausiu išimtinai Lietuvos gyventojų interesus, o ne bendrus ES planus, sieksiu, kad valdžia būtų grąžinta arčiau žmonių bei būtų pasipriešinta alkoholio ir tabako pramonės lobistiniams interesams. Per buvimo ES dešimtmetį Lietuva tapo tarnaite , išrinkti politikai atstovavo išimtinai savo interesams, kurie nieko gero Lietuvai neatnešė. Todėl užteks plepėti, laikas imtis ryžtingų ir blaivių sprendimų, nes man ne tas pats, kokioje Lietuvoje.  2014 m. gegužės 25 d. balsuokite už mane ES parlamento rinkimuose.

Apie mano palaikomas iniciatyvas ir idėjas galite susipažinti šiame puslapyje.
Kaip pasirašyti už LVŽS sąrašą galite sužinoti šiame puslapyje.


Nuoširdžiai,
Arminas Mockevičius


Nuotraukos:

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

gimimo vieta: Trakų rajonas,

gyvenamoji vieta – Vilniaus miestas, išsilavinimas – aukštasis,

darbovietė – LMTA, docentė;

visuomeninė veikla - LVŽS Žaliųjų frakcijos pirmininkė, partijos Vilniaus skyriaus valdybos narė, LVŽS Etikos komisijos narė.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja, valdybos narė, LMTA darbuotojų atstovybės (profesinės sąjungos) pirmininkė, LPSK (Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos) tarybos narė. Asociacijos “Šv. Kazimiero ordinas” kanclerė, kolegijos narė.

El.p.: vapanaviciene@gmail.com

tel. 8 652 42157

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

gimimo vieta: Trakų rajonas,

gyvenamoji vieta – Vilniaus miestas, išsilavinimas – aukštasis,

darbovietė – LMTA, docentė;

visuomeninė veikla - LVŽS Žaliųjų frakcijos pirmininkė, partijos Vilniaus skyriaus valdybos narė, LVŽS Etikos komisijos narė.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja, valdybos narė, LMTA darbuotojų atstovybės (profesinės sąjungos) pirmininkė, LPSK (Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos) tarybos narė. Asociacijos “Šv. Kazimiero ordinas” kanclerė, kolegijos narė.

El.p.: vapanaviciene@gmail.com

tel. 8 652 42157

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų