2008-08-26 | Digrių krašto bendruomenė palydėjo vasarą

Šių metų rugpjūčio 24 dieną, jau antrą kartą Kauno rajone Alšėnų seniūnijoje Digrių kaime, vyko Digrių krašto bendruomenės  sporto ir meno šventė “Sudie Vasarėle”. Nors orai tą dieną nelepino, bet kaimo bei aplinkinių apylinkių žmonės nepabūgo oro išdaigų ir gausiai susirinko. Renginį atidarė ir sveikinamąjį žodį tarė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Radzevičius. Svečiui nuo Digrių krašto bendruomenės pirmininko Kazimiero Nausėdos buvo įteiktas žemdirbių iškeptas didelis kepalas duonos. Taip pat sveikinimo žodį tarė Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ valdybos pirmininkas Kęstutis Levickis, Jonavos raj. Šveicarijos bendruomenės pirmininkas Juozas Jokimas, Kauno rajono savivaldybės kultūros švietimo ir sporto skyriaus atstovas, kuris džiaugėsi bendruomenės visuomeniškumu, vieningumu, bei aktyvumu ir  įteikė Digrių krašto bendruomenės pirmininkui padėką už rūpestį bendruomenės gerove.

Pirmiausia dalyviai dalyvavo įvairiose varžybų rungtyse: rankų lenkime, virvės traukime, giros kilnojime, smiginyje, pasagos metime, šaškių varžybose, žūklėje, spinigais. Šių rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos  „Nemunas“ įsteigtomis taurėmis bei medaliais. Kai kurios rungtys buvo tituluotos specialiomis nominacijomis : virvės traukimo  rungtis buvo skirta Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministrės taurei laimėti, kurią iškovojo vyrų komada „Poderis“, vadovaujama kapitono Rolando  Abromavičiaus, 32kg svorio kėlime (rovime), kuriame varžėsi ne tik vyrai, bet ir moterys, Kauno rajono Mero taurę laimėjo Giedrius Kartavičius. Taip pat vyko ir šaškių varžybos. Šioje rungtyje dalyviai varžėsi dėl Dirgių krašto bendruomenės taurės, kuri po ilgos kovos atiteko Juozui Kvalitai.

Renginio metu pasodintas ąžuoliukas, kurį pašventino Tabariškių parapijos klebonas J. Kazlauskas.: „Tikiuosi jog ši šventė taps tradicine ir mes užauginsime ąžuolų girią, kolkas tai jau antras ąžuoliukas, dabar lauksime pirmųjų gilių, mūsų bendruomenės darbo vaisių”, - sakė Krašto bendruomenės pirmininkas Kazimieras Nausėda.

Nepaisant šilto vasariško lietaus savo sportinius sugebėjimus demonstravo net septynios bendruomenės.Po varžybų buvo įteiktos padėkos bendruomenės nariams, prisidėjusiems ruošiant šią šventę.

Šio mielo pasibuvimo vakaro svečiai buvo Alšėnų seniūnijos kaimo kapela, Užliedžių muzikavimo grupė „Širšės“,  Nausėdų estradinio dainavimo grupė “IKO” , renginį vainikavo “kelias į žvaigždes” dalyviai Haroldas ir Ramunė. Jie savo koncertiniu pasirodymu linksmino visus susirinkusius. Svečiai ir dalyviai neišsigando lietaus pokštų, prie laužo ilgai netilo dainos ir šokių ritmai. Vidurnaktį dangų nušvietė šventinis fejerverkas.

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų