Sąjungos nariai susitiko Naisiuose


2017 m. liepos 22 d., šeštadienį, Naisiuose, Šiaulių rajone, vyko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narių vasaros sąskrydis. Miestų ir rajonų skyrių atstovai, partijos nariai iš visos Lietuvos dalijosi savo krašto vaišėmis, kovojo sporto varžybose, o susitikimą vainikavo koncertas.

Gamtai apdovanojus nuostabiu oru ir vaikai, ir suaugusieji turėjo daug įvairios veiklos: vyko estafetės, protmūšis, vaikai ir suaugusieji žaidė kvadratą, o krepšinio turnyre rungėsi net ir Seimo frakcijos lyderiai. Kiti dalyviai rinkosi mažiau įpareigojančias veiklas, domėjosi viena gražiausių Šiaurės Lietuvoje gyvenviečių, lipo į piliakalnį, apžiūrinėjo medžio skulptūrų parką, o vaikus labiausiai traukė neseniai atidaryta Triušių sala, kur vidury vandens telkinio laksto triušiukai.

Sąskrydžio metu vykusiame partijos Tarybos posėdyje buvo aptartos šių dienų aktualijos, pasiekti rezultatai ir numatomi rudens darbai. Dėmesys skirtas ne tik valdančiosios koalicijos klausimams, tačiau ir regionams – jų rolė ir balsas turi likti girdimi net vykdant esmines sistemines valstybės valdymo pertvarkas, racionaliau valdant ir naudojant valstybės turtą bei išteklius.

Kaip įprasta Sąjungos sąskrydžio  organizavime aktyviai dalyvavo daugelis Sąjungos skyrių, savo iniciatyva pakvietė dainų ir šokių kolektyvus iš įvairių savivaldybių, organizavo žaidimus bei diskusijas. Visi stengėsi, kad šventė būtų kuo gražesnė ir turiningesnė. LVŽS sąskrydyje kiekvienas regionas buvo paruošęs savo krašto vaišių stalus, kur buvo ragaujama namų gamybos sūrių, įvairiausių saldumynų ar šviežių bulvių su tradiciniu žemaičių patiekalu kastiniu. Kol vaikai pūtė didžiulius muilo burbulus ir šokinėjo ant batutų, tėvai patys dalyvavo ar palaikė savo komandas krepšinio rungtynėse, dalyvavo protomūšyje. Sąskydžiui einant į pabaigą įvyko tradicinis šaškių simultanas su sąjungos pirmininku Ramūnu Karbauskiu. Vakarą baigė ne tik apdovanojimai ir pašnekesiai, bet ir daugelį įtraukęs Ligito Kernagio koncertas.

NUOTRAUKOS: (1), (2), (3)


LVŽS informacija,
tel. 8606 85573,
el.p. info@lvzs.lt

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų