2020-03-28 | Į Kauną atgabenta didžiulė asmens apsaugos priemonių medikams siunta

Šeštadienio rytą Kauno oro uoste nusileido lėktuvas su daugiau nei 3,2 mln. asmens apsaugos priemonių Lietuvos medikams. Iškrovus jos iš karto bus gabenamos 5 pagrindinėms ligoninėms, GMP centrams ir bus paskirstytos mobiliesiems punktams.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, ką tik Lietuvą pasiekusios priemonės – tik dalis didelės siuntos, kita dalis atvyks artimiausiu metu.

„Žinoma, tai ne pabaiga, nes ir toliau yra dirbama ties esamais ir naujais užsakymais. Labai svarbu apsaugoti mūsų šalies medikus nuo koronaviruso infekcijos, kad jie galėtų saugiai dirbti savo darbą. Neabejotinai, tai yra vienas iš pagrindinių mūsų rūpesčių. Tad ir toliau dieną naktį dirbame su kitais asmens apsaugos priemonių užsakymais“, – sako ministras A. Veryga.

Šį kartą iš Kinijos atskraidinta 3 milijonai vienkartinių pirštinių, 33 350 vienetų apsaugos akinių ir FFP2 200 000 respiratorių. Kita užsakymo dalis turėtų irgi greitai pasiekti Lietuvą.

Gautos apsaugos priemonės skirtos Santaros klinikų, Kauno klinikinės ligoninės, Klaipėdos universitetinės ligoninės, Respublikinės Panevėžio ligoninės ir Respublikinės Šiaulių ligoninės medikams, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikams, bei medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežios valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

 

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų