2020-04-23 | Prašoma atlikti į Seimo nenumatytą posėdį įtraukto įstatymo projekto antikorupcinį vertinimą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl Kriminalinės žvalgybos įstatymo projekto, kurį opozicija yra įtraukusi į šios dienos nenumatyto plenarinio posėdžio darbotvarkę, antikorupcinio vertinimo.

Kreipimąsi paskatino nutylėta projeko autorystė – nors projekto Aiškinamąjame rašte projekto autoriumi nurodytas liberalas Simonas Gentvilas, kuris pripažįsta projekto rengimo metu konsultavęsis su advokatūra, dokumento meta duomenys rodo, kad projektas sukurtas ne S. Gentvilo, bet vienos advokatės kompiuteryje.  Kaip matyti iš viešosios erdvės – šios advokatės domėjimasis Kriminalinės žvalgybos įstatymo projektu gali būti susijęs su garsiąja “teisėjų korupcijos” byla, kurioje buvo taikytos kriminalinės žvalgybos priemonės ir kurioje figūruoja ne tik teisėjų, bet ir žinomų advokatų pavardės.

„Siekdami, kad Seime svarstomų teisės aktų projektai nekeltų abejonių, būtų skaidrūs, paprašėme STT įvertinti šį projektą. O tada galėsime tęsti tolesnius projekto svarstymus”, – sako LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

LVŽS frakcija dažnai naudojasi Korupcijos prevencijos įstatymo nuostatomis, kurios suteikia teisę įstatymų leidėjui gauti projektų antikorupcinį vertinimą, kurį atlieka STT. STT vertinimai leidžia išvengti įstatymo sprangų ir tobulinti reguliavimą taip, kad juo nebūtų sukuriamos sąlygos korupcijai pasireikšti.

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų