2020-04-30 | Rezidentų atlyginimai augs daugiau kaip 200 eurų

Seimas pritarė, kad, siekiant užtikrinti tolygų visų sveikatos priežiūros specialistų darbo apmokėjimo augimą, nuo balandžio 1 dienos gydytojų rezidentų ir gydytojų odontologų rezidentų darbo užmokesčiui būtų taikomas didesnis koeficientas, tad jų atlyginimai kyla 15 procentų.

Sveikatos apsaugos ministro A. Verygos teigimu, labai svarbu palaikyti jaunuosius gydytojus rezidentus.

„Gydytojai rezidentai yra ne tik mūsų sveikatos sistemos ateitis, bet ir svarbi paspirtis šiuo sudėtingu laikotarpiu. Manau, kad inicijuoti įstatymų, reglamentuojančių gydytojų rezidentų darbo užmokestį, pakeitimai būtini, užtikrinant sklandesnį sveikatos sistemos darbą“, – sako ministras A. Veryga.

Gydytojų rezidentų darbo užmokestis yra mokamas ne iš sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams skirto darbo užmokesčio fondo kaip kitiems medikams, o iš valstybės biudžeto asignavimų. Numatyta, kad iki šių metų pabaigos gydytojų rezidentų algoms kelti bus skirta daugiau nei 3 mln. eurų.

Šiuo metu jaunesniojo gydytojo rezidento bazinė pareiginė alga prieš mokesčius siekia 1337,6 eurus, o vyresniojo gydytojo rezidento – 1425,6 eurus. Taigi, jau balandžio 1 d. jaunesniajam gydytojui rezidentui taikomas naujas pareiginės algos koeficientas – 8,74 (vietoje 7,6), o vyresniajam gydytojui rezidentui – 9,32 (vietoje 8,1). Tai reiškia, kad jaunesnysis gydytojas rezidentas prieš mokesčius gaus 200 eurų daugiau nei iki šiol, o vyresnysis gydytojas rezidentas – 215 eurų daugiau.

 

Sveikatos apsaugos ministerijos informacija

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų