2020-05-19 | Vilniaus miesto savivaldybės pirkimus privalo įvertinti teisėsauga

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė, Seimo audito komiteto narė Audronė Jankuvienė teigia, jog dėl skandalingų ir galimai neskaidrių Vilniaus miesto savivaldybės viešųjų pirkimų, apie kuriuos šiandien pranešė žiniasklaidos priemonės, LVŽS frakcija planuoja kreiptis į Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Seimo Antikorupcijos komisiją.

„Esame šokiruoti paskelbtos informacijos apie Vilniaus miesto savivaldybės vadovų elgesį. Kaip teigiama žiniasklaidoje, nors Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad plaučių ventiliavimo aparatai ICU S1100 nėra tinkami naudoti, Vilniaus valdžia vis tiek nutarė jų įsigyti dešimt už 278,3 tūkst. eurų iš bendrovės „Andrikus“. Negana to, tiekėjams iškart buvo sumokėtas ir 100 proc. užsakymo vertės avansas. Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius privalo nedelsiant paaiškinti visuomenei tokius veiksmus ir prisiimti atsakomybę“, - sako Seimo narė A. Jankuvienė.

Ji įsitikinusi, kad situacija turi nagrinėti ir Seimo Antikorupcijos komisija. Pasak parlamentarės, prireikus privalu imtis iniciatyvos dėl teisės aktų tobulinimo, jog ateityje, net ir esant ekstremaliai situacijai, savivaldybės negalėtų piktnaudžiauti viešaisiais pirkimais ne pagal procedūras bei supaprastinta tvarka.

„Atkreiptinas dėmesys, jog Savivaldybės pirkimai sukėlė įtarimą ir Viešųjų pirkimų tarnybai. Tikimės greito, aiškaus ir principingo jos vertinimo. Labai svarbu tai, kad nebūtų apsiribota tik privalomaisiais nurodymais nutraukti neskaidrius pirkimus. Žala jau yra padaryta, todėl būtina reikalauti tiek Administracijos direktoriaus, tiek ir Vilniaus miesto mero atsakomybės“, - sako Seimo narė A. Jankuvienė.

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų