2020-05-20 | Juozas Rimkus: Kelmės rajono merą dar prieš rinkimus raginau atkreipti dėmesį į skaidrumą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime narys Juozas Rimkus ragina Kelmės rajono savivaldybės merą Vaclovą Andrulį bendradarbiauti su teisėsauga ir visuomenei išsklaidyti abejones.

Kelmės rajone rinktas ir šios bendruomenės pasitikėjimą pelnęs Seimo narys J. Rimkus sako, jog dar prieš savivaldybių tarybų rinkimus yra kalbėjęs, kad rajono savivaldybėje ypatingą dėmesį reikia skirti viešųjų pirkimų skaidrumui.

„Tenka apgailestauti, kad kai kurių partijų atstovai, užimantys vadovaujančias pareigas, toleruoja žmonių gerovei kenkiančią šių dienų rykštę – politinę korupciją. Jau prieš keletą metų stebėjome, kaip tos pačios Lietuvos socialdemokratų partijos, kuriai šiuo metu atstovauja ir V. Andrulis, vadovas Gintautas Paluckas pats buvo teisiamas už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, netinkamai tvarkytus savivaldybės asignavimus bei už juos atliktus pirkimus brangiau, nei konkurse siūlė kitos bendrovės, Viešųjų pirkimų tarnybai teikė melagingą informaciją. Gaila, bet ir mūsų krašte pasitvirtino posakis, jog žuvis pūva nuo galvos...“, – nerimą išreiškė Seimo narys.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą, Kelmės rajono savivaldybės merą Vaclovą Andrulį sulaikė įtariant dėl kyšininkavimo. Meras įtariamas reikalavęs 10 tūkstančių eurų kyšio už palankumą vykdant Savivaldybės viešųjų erdvių sutvarkymo projektą. Kaip įtariama, priėmęs dalį reikalauto kyšio – 5 tūkstančius eurų, meras buvo sulaikytas STT pareigūnų. Atliekant tyrimo veiksmus STT pareigūnai iš Kelmės rajono savivaldybės paėmė reikšmingus dokumentus ir atliko kitus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų