2008 04 10 | S.Pabedinskas: Po jaunimo incidento Latvijos pasienyje bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros

Aiškindamiesi praėjusį savaitgalį Lietuvos-Latvijos pasienyje įvykusio jaunimo incidento aplinkybes parlamentarai - Valstiečių liaudininkų frakcijos narys Skirmantas Pabedinskas ir socialdemokratas Gintautas Mikolaitis, balandžio 9 d., trečiadienį susitiko su Biržų rajono administracijos vadovais, Nemunėlio-Radviliškio, Bauskės rajono Skaistkalnės miestelio seniūnais ir gyventojais.

Pasak S. Pabedinsko, „abiems pusėms sutarus, nutarta pasienyje tarp šių gyvenviečių įrengti vaizdo stebėjimo kameras, kad padėtį Germaniškyje galėtų stebėti Biržų policija. Beje, artimiausias policijos skyrius nuo Skaistkalnės Latvijoje yra už 35 kilometrų, Lietuvoje - policininko darbo vieta už 10 kilometrų, o pats pareigūnas gyvena Biržuose“.

Parlamentarai išsiaiškino, kad šiuo metu abiejose sienos pusėse nutraukti masiniai renginiai, tačiau kalbėta ir apie būsimus bendrus lietuvių ir latvių jaunimo renginius.

Valstiečių liaudininkų frakcijos narys teigė, jog Latvijos žurnalistai ir vietos gyventojai stebėjosi, kad jaunimo incidentu susidomėjo tik Lietuvos politikai.

 
 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų