Valerija Misiūnienė: gyva miesto bendruomenė turi labai daug galios 

Valerija MisiūnienėLeiskite pristatyti Jums Šiaulių miesto Medelyno mikrorajoną ir mano vadovaujamą aktyvią gyventojų bendruomenę. Bendruomenės pastangomis galima priversti valdžią dirbti žmonėms.

Medelynas — tai individualių namų kvartalas, kuriame gyvena daugiau nei 7000 gyventojų. Mikrorajonas yra padalintas į keturias seniūnaitijas, kurioms vadovauja keturi seniūnaičiai. Jie yra ir Medelyno gyvenamojo rajono bendruomenės valdybos nariai, ir koordinatoriai tarp seniūnijos, bendruomenės ir policijos. Kad dideliame rajone visi gyventojai dar saugiau ir geriau jaustųsi, visas rajonas buvo suskirstytas į mažesnes gatvių atkarpas, skersgatvius, todėl buvo išrinkti gatvių vyresnieji bei jų pavaduotojai. Manome, kad gatvės ir kiemo saugumas, pirmiausia, yra joje gyvenančios bendruomenės rūpestis, nes bendruomenės nariai į įvykį, nelaimę ar konfliktą gali sureaguoti greičiau nei miesto centre įsikūrusi policija ar apylinkės inspektorius .

Medelyno gyvenamojo rajono bendruomenė stengiasi įtraukti į bendruomenės veiklą kuo daugiau mikrorajone gyvenančio jaunimo. Juk jie gali būti pagrindiniai išdaigininkai, o kartais net smulkių, chuliganiškų nusikaltimų vykdytojai, viešosios tvarkos pažeidėjai.

Mūsų gyventojus vienija susirinkimai, sportinės varžybos, švenčių organizavimas, išvykos, ekskursijos. Bendruomenės pagrindinis ir, aišku, tęstinis tikslas — atviras, nuoširdus, geranoriškas gyventojų bendravimas ir bendradarbiavimas.

Medelyno gyvenamojo rajono bendruomenė ne pelno siekianti organizacija, savo veiklą gali finansuoti tik iš narių, 2% paramos ir rėmėjų įnašų, todėl finansavimo stoka ir lemia, jog gražūs projektai lieka tik popieriuje (turgavietė prie prekybos centro „Tau“, informacinės skelbimo lentos ir t. t.). Tačiau mes neverkšlename, darbuojamės ir pramogaujame. Ir mums, kol kas puikiai sekasi. Esu patenkinta tuo, kad gyventojai vis aktyviau įsijungia į bendruomenės veiklą.

Na, o kodėl aš pasirinkau Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungą? Todėl, kad valstiečių liaudininkų iškeltuose reikalavimuose (15 punktų) atsispindi sąjungos dalyvių sąžinė, supratimas, komunalinių reikalų tvarkymas, kurių įvykdymas pagerins situaciją šalyje. Valstiečiai liaudininkai visuomet laikysis moralės principų, o savo politines ambicijas paaukos šalies žmonių labui.

 

Pagarbiai,
Valerija Misiūnienė
Medelyno gyvenamojo rajono bendruomenės pirmininkė,
Sodo g.-V.Bielskio g. seniūnaitė

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų