2008-06-19 | Būtina skubiai keisti kaimo mokyklų reorganizavimo Zarasų rajone programą

Valstiečių liaudininkų frakcija Seime, dar kartą apsvarsčiusi Zarasų rajono savivaldybės Tarybos bei Švietimo ir mokslo ministerijos nepakankamas pastangas siekiant išlaikyti kaimo mokyklas, kreipiasi į rajono savivaldybės Tarybą ir ministeriją, ragindama peržiūrėti Baibių bei kitų kaimo mokyklų rajone pertvarkos klausimus.

Frakcija pažymi, kad per septynerius metus Lietuvoje uždaryta beveik 70 proc. kaimo mokyklų, kurios ne tik skleidžia mokslo žinias ir ruošia vaikus ateičiai, bet neabejotinai atlieka ir labai svarbią socialinę funkciją : yra bendruomenės kultūros, dvasinio gyvenimo centrai, telkiantys žmones.

Frakcijos vadovė Aldona Staponkienė pareiškė viltį, kad „Zarasų rajono savivaldybės Taryba ir naujasis Švietimo ir mokslo ministras sustabdys jau įsibėgėjusį Baibių bei kitų mokyklų kaimiškose vietovėse naikinimą“.

Valstiečių liaudininkų frakcija mano, kad svarstant Zarasų rajono mokyklų pertvarkos klausimus, būtina remtis ne tik ekonominiais aspektais, bet ir vietos bendruomenių nuomone, taip pat vadovautis valstybės ilgalaikės raidos ir kaimo plėtros strategijose numatytais tikslais.

Frakcija dar kartą ragina Švietimo ir mokslo ministrą Algirdą Monkevičių kuo skubiau parengti atskirą kaimo mokyklų išlaikymo programą, skirti lėšų jų renovacijai, peržiūrėti ir padidinti kaimo mokyklų moksleivio krepšeliui skiriamas lėšas. Iškilus reorganizacijos būtinumui, pritaikyti mokyklas daugiafunkcinei kaimo bendruomenių veiklai.

 

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų