2008-05-12 | A.Pekeliūnas: Vyriausybė privalo imtis priemonių, kad daugiabučių renovavimas nesustotų

Seimo vicepirmininko Alfredo Pekeliūno iniciatyva į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas klausimas išsiaiškinti, kodėl Vyriausybės 2008 m. kovo 30 nutarimas, reglamentuojantis senų daugiabučių renovavimo procesus, yra taikomas ir projektams, kuriems Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra buvo pritarusi iki šio nutarimo įsigaliojimo dienos.

„Iki kovo 30 d. galiojęs nutarimas numatė platesnį darbų sąrašą ir didesnę valstybės paramą, pagal jį ir buvo parengti atitinkami daugiabučių renovavimo projektai bei gautas agentūros pritarimas jiems. Tačiau šiems projektams kažkodėl imtos taikyti naujojo nutarimo nuostatos, pagal kurias yra sumažintas valstybės finansavimas“, - sako Seimo pirmininko pavaduotojas.

Komiteto posėdyje buvo nutarta nedelsiant siūlyti Vyriausybei nustatyti, kad valstybės paramos dydis daugiabučių namų modernizavimo investicijų projektams, kuriems Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra yra pritarusi iki 2008 m. kovo 30 dienos, būtų taikoma finansavimo tvarka, nustatyta iki šios datos.

„Komitetas taip pat ragins Vyriausybę, kad norint įgyvendinti parengtus investicinius projektus bei gauti siekiamą ekonominį efektą daugiabučių namų renovavimui 2009 m. biudžete būtų numatyta realiai reikalinga suma. Taip pat būtina grąžinti į finansuojamų darbų sąrašą šildymo ir karšto vandens sistemų pertvarkymo priemones, nes iš tiesų nesuprantama, kodėl tokie svarbūs darbai buvo išbraukti iš šio sąrašo. Tikiuosi, kad Vyriausybė atsižvelgs į komiteto išvadas ir raginimus. Tik tokiu atveju bus paspartintas daugiabučių modernizavimo procesas, juo labiau, kad prognozuojamas didelis šilumos kainų šuolis“, – sakė A. Pekeliūnas.

Posėdyje dalyvavo LR Seimo nariai, LR Aplinkos ministerijos, LR Finansų ministerijos, kitų atsakingų institucijų atstovai, daugiabučių namų asociacijos atstovai.

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų