2008-04-15 | Dėl kaimo mokyklų naikinimo

LVLS Partijos pirmininkei
LVLS Tarybai
Lietuvos visuomenei

Kaimo mokykla – bendruomenių kultūrinio ir dvasinio gyvenimo centras

Atkreipdami dėmesį į tai, kad Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis nuo 2000 m. Lietuvoje buvo uždaryta apie 70 procentų kaimo mokyklų, teigiame, jog tokie grėsmingi skaičiai rodo abejingumą regioninei švietimo politikai. Mūsų manymu, geltoni autobusiukai nepakeis kaimo mokyklos, kuri yra daugiau negu ugdymo įstaiga.

Konstatuojame, kad svarstant mokyklų pertvarkos klausimus savivaldybėse dažnai atsižvelgiama tik į ekonominius argumentus, neretai ignoruojami mokinių, jų tėvų ir pedagogų poreikiai. Masinis kaimo mokyklų uždarymas vargu ar atitinka valstybės ilgalaikės raidos ir kaimo plėtros strategijose iškeltus tikslus.

Raginame LVLS priimti aktyvesnę poziciją dėl naujo Švietimo ir mokslo ministro skyrimo ir pritarti kitų partijų pasiūlytoms kandidatūroms tik tuo atveju, jei bus duotas viešas pažadas peržiūrėti regioninės švietimo politikos prioritetus, skiriant ypatingą dėmesį kaimo mokyklų išlikimui.

Informuojame apie itin skaudžią Zarasų rajono padėtį, kur šiemet buvo reorganizuotos 3 ir uždaryta 1 kaimo mokykla, nors mokinių skaičius jose beveik nemažėjo. Šios mokyklos galėtų tęsti veiklą, jei finansavimas būtų padindintas vos 1 procento nuo rajono biudžeto. Šių metų kovą mokyklų bendruomenės mokiniai ir tėvai ryžosi precedento neturinčiai 8 dienų bado akcijai todėl, kad rajono valdžia liko visiškai abejinga žmonių prašymui nevykdyti Baibių, Samanių, Šniukštų ir Lupenkos kaimų mokyklų reorganizavimo.

Nuoširdžiai raginame geros valios žmones skirti 2 proc. savo pajamų mokesčio arba skirti paramą badavusioms ir šiuo metu dėl savo išlikimo besibylinėjančioms Zarasų rajono mokykloms:

 

Paramos gavėjas: Zarasų rajono Samanių pagrindinė mokykla
Paramos gavėjo kodas: 190211090
Buveinės adresas: Zarasų r. sav. Samanių k.
Sąskaitos numeris: LT197300010083682390

arba/ir

Paramos gavėjas: Zarasų rajono Baibių pagrindinė mokykla
Paramos gavėjo kodas: 190209591
Buveinės adresas: Zarasų r. sav. Baibių k.
Sąskaitos numeris: LT157300010106848875

 

Daugiau apie galimybę skirti 2 proc. pajamų mokesčio

Daugiau apie 2008 metų pavasarį vykdytą kaimo mokyklų bado akciją

 

Jaunieji valstiečiai liaudininkai

Pasirašyti pareiškimą galimą el. paštu uztaika@gmail.com
Papildoma informacija: 8 686 27 469

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų