2008-04-15 | A. Staponkienė: Prezidento pranešime pasigendama žemės ūkio politikos analizės

Valstiečių liaudininkų frakcijos vadovė Aldona Staponkienė, vertindama Prezidento Valdo Adamkaus metinį pranešimą Seime, teigia, kad, apibendrindamas svarbiausius metų įvykius, Prezidentas labai kritiškai įvertino praėjusių metų Vyriausybės veiklą. Konstatuodamas pasitikėjimo valstybe krizę, išryškino opiausias viešojo gyvenimo problemas bei nubrėžė būsimas Lietuvos ir užsienio politikos kryptis.

Politikei ypač įstrigo Prezidento raginimas ne ilgėtis prieš porą dešimtmečių per valstybės atkūrimo procesą buvusios piliečių vienybės, bet ramiai, racionaliai ir pragmatiškai siekti sutarimo dėl konkrečių prioritetų socialinės, mokslo ir švietimo bei sveikatos apsaugos srityse.

„Ragindamas stabdyti tvyrančią priešpriešą, Prezidentas duoda ryžtingų ženklų, jog būtina nutraukti ginčus dėl nereikšmingų dalykų, imtis būtiniausių, valstybę stiprinančių sprendimų“, - teigia A. Staponkienė.

Teisininkės A. Staponkienės nuomone, svarbus Prezidento akcentas dėl kovos su korupcija, kuri tėra tik žodžiai, prieštaraujantys praktikai, ir jo siūlymas, jog esminį lūžį čia galima pasiekti tik politine valia: baudžiamojo persekiojimo ir teisės aktų tobulinimo kryptimis.

Tačiau Valstiečių liaudininkų frakcijos vadovė A. Staponkienė Prezidento metiniame pranešime pasigedo regioninės ir žemės ūkio politikos analizės. Prezidentas skyrė tik nemotyvuotą kritiką dėl užsitęsusios žemės reformos, kuri yra sietina ne su žemės ūkio politika, nes žemės ūkio paskirties žemės reforma yra įvykdyta.

„Prezidentas ragino laikytis nuoseklios mokestinės politikos. Pastaruoju metu eskaluojamos kalbos dėl progresyvinių bei pelno mokesčių didinimo klausimų nėra ekonomiškai pagrįstos, todėl tokie ketinimai gali atbaidyti investuotojus ir turėti kitokių neigiamų poveikių ūkiui“, - teigia A. Staponkienė.

Vis dėlto, pasak politikės, kaip ir pernai, Prezidento pranešimas pasižymėjo abstraktumu ir konkrečių pasiūlymų stoka.

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų