2012-12-19 | Japonijos Vyriausybės atstovai: jokių derybų dėl paramos Hitachi branduolinių technologijų eksportui į Lietuvą nevyko

Japonijos aplinkosauginių organizacijų aktyvistai, vakar organizavę protesto akciją prie Hitachi korporacijos būstinės, susitiko su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko (JBIC) atstovais, atsakingais už eksporto projektų plėtrą. Anksčiau žiniasklaida pranešdavo apie Japonijos vyriausybės ketinimus per JBIC remti Hitachi ABWR reaktoriaus eksportą į Lietuvą. Tačiau po vakarykščio susitikimo paaiškėjo, kad gandai apie eksporto kreditą Visagino AE neatitinka tikrovės.

Plačiau...
 

2012-12-18 | Tokijuje vyko protesto akcija prieš Hitachi branduolinį eksportą į Lietuvą po referendumo sprendimo

Šiandien (gruodžio 18 d.) Lietuvos ir Japonijos žalieji surengė bendrą protesto akciją prie Hitachi korporacijos pagrindinės būstinės Tokijuje. Akcijos dalyviai spalvingais plakatais priminė Hitachi atstovams, kad Lietuvos žmonės spalio 14 d. referendume priėmė aiškų sprendimą atsisakyti naujų branduolinių elektrinių statybos mūsų šalyje. Sprendimą NE Visaginos atominei elektrinei palaikė net 62,68 proc. Lietuvos gyventojų. Didelio žmonių aktyvumo dėka Lietuvoje įvyko istorinis referendumas, kurio sprendimas prieštarauja Hitachi planams.

Plačiau...
 

2012-10-23 | Žalieji ragina balsuoti už tuos kandidatus, kurie pažadės vykdyti tautos valią dėl VAE

Siekdamos, kad būsimieji Seimo nariai vykdytų spalio 14 dieną vykusiame referendume pareikštą tautos valią dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybos, Lietuvos žaliųjų organizacijos antrajame rinkimų ture ragina balsuoti už tuos kandidatus, kurie pasižadės vykdyti tautos valią.

Plačiau...
 

PETICIJA - Lietuvos Respublikos Seimui

Genetiškai modifikuotus organizmus (GMO) kuriančios korporacijos yra suinteresuotos visais įmanomais būdais platinti savo produkciją ir skverbtis į naujas rinkas ES šalyse, kuriose teisės aktai nenumato tinkamo GMO plėtros apribojimo; skirtingai nuo Šiaurės ar Pietų Amerikos, GMO plėtra Europos Sąjungoje yra sustojusi (mažėja GMO pasėlių plotai, griežtėja produktų ženklinimo reikalavimai, daugėja „savivaldybių be GMO“). Nepaisant GMO auginimo apribojimų, didžiuliai GMO kiekiai patenka į ES kaip pašarai gyvulininkystės pramonei.

Plačiau...
 

2012-10-11 | Visuomenė neturėtų taikstytis su dvigubais standartais genetiškai modifikuoto maisto klausimu

Jeigu manęs kas nors paklaustų, kas Lietuvoje atsakingas už sveiko maisto politikos formavimą, aš nežinočiau, ką atsakyti. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atsakinga tik už kontrolę. Sveikatos ministerija tik perrašo iš Briuselio nuleistas direktyvas. O jeigu kuris nors Seimo narys pateikia įstatymo pataisą, kuri įneštų naujovę maisto saugos srityje, tai šio Seimo Europos teisės departamentas kaip užsikirtusi plokštelė ima kartoti: „Prieštarauja Europos Sąjungai“.

Plačiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 Sekantis > Pabaiga >>

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų