Naujienos

2020-03-12 | Ekstremalių situacijų metu masiniai renginiai uždarose patalpose nevyks

Jokie masiniai reginiai uždarose patalpose Lietuvoje nevyks bent iki kovo 27 d. Šie privalomi reikalavimai galios visoms šventėms, sporto renginiams, teatrams, koncertams, parodomos ir kitiems renginiams. Tam šiandien posėdyje pritarė Ministrų kabinetas.

Plačiau...
 

2020-03-12 | Oficialu – visoje Lietuvoje dėl koronaviruso 2 savaitėms uždaromos ugdymo įstaigos

Nuo kovo 13 d. rekomenduojama, o nuo kovo 16 d. iki kovo 27 d. privalomai stabdomas ugdymo, mokymo ir studijų procesas visose švietimo įstaigose, t.y. universitetuose, kolegijose ir mokyklose, taip pat dienos ir užimtumo centruose, neveiks darželiai, neformaliojo švietimo įstaigos. Toks sprendimas šiandien priimtas Vyriausybės posėdyje.

Plačiau...
 

2020-03-12 | Koronavirusas: ką svarbu žinoti Lietuvos gyventojams

Koronavirusai – tai didelė grupė virusų, kurie gali sukelti įvairias ligas. Dažniausiai koronavirusai sukelia lengvas ar net besimptomes infekcijas, tačiau gali sukelti ir sunkias kvėpavimo takų infekcijas. Naujajam koronavirusui būdingi į gripą panašūs simptomai: karščiavimas, kosulys, dusulys ir kiti kvėpavimo sutrikimai.

Plačiau...
 

2020-03-12 | Tomas Tomilinas. Kaip tiems „valstiečiams–žaliesiems“ pavyko

Nerimą dėl koronaviruso lydi aiškūs ir panikos nesėjantys valdžios pareiškimai ir veiksmai. Atsparumas bet kokiems iššūkiams žmonijos istorijoje pirmiausia rėmėsi esmine prielaida – turime pasitikėti vieni kitais ir gebėti bendradarbiauti. Todėl tikriausiai nerasime geresnės 2020 metų naujienos nei ši: Lietuvos žmonės tampa vis laimingesni ir jaučia savo visuomeninio veikimo prasmę.

Plačiau...
 

2020-03-06 | Ramūnas Karbauskis. Kodėl visi Lietuvos mokesčių mokėtojai turi dengti „neliečiamųjų“ padarytus nuostolius?

2013 m. rugsėjį vienas iš drauge su Roku Masiuliu per strategines įmones žygiavusių asmenų – Dominykas Tučkus – tampa suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimo ir prekybos per Klaipėdoje pastatytą SGD terminalą („Independence“) bendrovės „Litgas“ vadovu. D. Tučkus – prof. Vytauto Landsbergio ilgamečio bendražygio Andriaus Tučkaus sūnus.

Plačiau...
 

2020-03-02 | Virginija Vingrienė. Aplinkosaugos katastrofos jau pramušė dugną: proga pramušti stogą ir išplaukti į plačių galimybių vandenis

Eilė aplinkosauginių bombų, nuo pavojingų gaisrų iki paslėptais vamzdžiais į ežerus ir upelius leidžiamų baisių teršalų, aiškiai parodė vis dar turime netrukdomai bujojantį neatsakingą požiūrį Lietuvos versle. Daugiau, nei akivaizdu, išmokta pamoka aiškiausia - veiksmų privalome imtis čia pat ir dabar!

Plačiau...
 

2020-02-27 | Eugenijus Jovaiša. Švietimo srityje nieko nepadaryta?

Pastarosiomis dienomis viešumoje iš Prezidentūros nuskambėjo nemažai komentarų, esą valdančioji koalicija šią kadenciją nieko nepadarė švietimo srityje. Prezidentas pasakė, kad „tenka konstatuoti švietimo reformos nesėkmę beveik visais klausimais“.

Plačiau...
 

2020-02-26 | Ekonominio šešėlio mažinimui - galimybė susigrąžinti dalį pinigų už paslaugas

Pernai iš ekonominio šešėlio ištraukta ne mažiau kaip 160 mln. eurų. Viena iš priemonių šešėliui mažinti - pradėtas taikyti paskatų paketas, kuris numato gyventojams galimybę susigrąžinti dalį gyventojų pajamų mokesčio už remonto ar būsto apdailos paslaugas, automobilių remontą ir nepilnamečių vaikų iki 18 meų priežiūrą.

Plačiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sekantis > Pabaiga >>

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų