Mindaugas Pauliukas

Kandidatas į Radviliškio rajono savivaldybės merus 2019 m. kovo 3 d. savivaldybių tarybų rinkimuose

Facebook

Gimimo data, vieta: Mindaugas Pauliukas gimė 1978 m. vasario 02 d., Radviliškyje.

Išsilavinimas: Radviliškyje baigė Gražinos vidurinę mokyklą. Studijavo Politikos mokslus ir diplomatiją Vytauto Didžiojo Universitete (Kaunas). Vytauto Didžiojo universitetą baigė 2004 m. ir įgijo Politikos mokslų ir diplomatijos magistro kvalifikacinį laipsnį. Šiuo metu ruošiasi ginti mokslų daktaro disertaciją eksternu.

Darbo patirtis: Nuo 2003 m. pradėjo darbą LR Užsienio reikalų ministerijoje. Dirbo diplomatinį darbą Lietuvos Respublikos ambasadose Kazachstane ir Estijoje. Nuo 2008 m. dirba Vilniaus Universitete lektoriumi. 2015 m. - 2016 m. vadovavo Nacionalinei Gynybos Pramonės Asociacijai. 2017 m. – 2018 m. dirbo FL Technics Military Aviation Department komercijos vadovu. Nuo 2018 m. sausio mėn. – LR Ūkio ministro patarėjas.

Mokslinė, pedagoginė, visuomeninė veikla: Nuo 2018 m. rugsėjo mėn. dirba Pasaulio Banko finansuojamame projekte su Astanos Medicinos Universitetu. Skaito paskaitas komunikacinių gebėjimų srityje.

Užsienio kalbų mokėjimas: Anglų, rusų, ispanų bei farsi kalbos pradmenys.

Šeiminė padėtis: Vedęs, žmona Milda – gydytoja, vaikai Tomas (gim. 2004 m.) ir Tadas (gim. 2013 m.)

Laisvalaikio pomėgiai: Laisvalaikiu aktyviai leidžia laiką gamtoje, medžioja, keliauja. Mėgėjiškai užsiima fotografija bei nardymu.


 

Atsakinga ir kryptingai veikianti savivalda

Sieksime tikslingo finansinių išteklių (Europos Sąjungos finansinės paramos, Valstybės investicijų programos, Kelių priežiūros ir plėtros bei kitų programų) panaudojimo, kryptingo lėšų paskirstymo miesto ir rajono inžinerinės infrastruktūros plėtojimui, miesto ir rajono kelių būklės gerinimui. Didelį dėmesį skirsime projektams, kuriantiems pridėtinę vertę, bendruomenių stiprinimui, žmonių užimtumo didinimui. Miesto ir rajono gyventojus bei bendruomenes skatinsime aktyviai dalyvauti savivaldos valdyme ir veikloje.


Gyventi palankią aplinką kurianti savivalda

Užtikrinsime, kad gyventojams būtų teikiamos subalansuotos, kokybiškos ir prieinamos paslaugos. Sieksime tikslingo savivaldybės turto panaudojimo. Daugiabučių modernizacija, ugdymo ir kultūros įstaigų renovacija bus finansiškai subalansuota ir vykdoma kryptingai. Sieksime, kad seniūnijose atsirastų universalūs sporto aikštynai, kaimiškose vietovėse sėkmingai veiktų mokyklos ir bibliotekos.


Verslumą skatinanti savivalda

Savivaldos valdymo ir veiklos prioritetus skirsime investicijų pritraukimui į Radviliškio ir Šeduvos laisvąsias ekonomines zonas (LEZ), investicijoms tinkamų žemės sklypų rengimui. Skatinsime gyventojų verslumą bei verslo tarptautiškumą. Sieksime subalansuoti žemės ir nekilnojamojo turto mokesčius, teikti lengvatas smulkiam ir vidutiniam verslui, nemokamus mokymus pradedantiems savo verslą, didelį dėmesį skirsime startuoliams.


Gyventojais besirūpinanti savivalda

Mūsų dėmesio centre – jaunų specialistų pritraukimas, padedant jiems gauti valstybės remiamą būsto paskolą, iš savivaldybės biudžeto kompensuojant kelionės į darbą išlaidas ir skiriant papildomą priedą prie atlyginimo. Skatinsime aktyvesnį jaunimo įsitraukimą į savivaldos veiklą bei Radviliškio rajono ateities viziją. Jaunimą ir senjorus vienijančių organizacijų ir grupių veikloms skirsime tam reikalingas lėšas. Senjorams, turintiems finansinių sunkumų, savivaldybės pagalba – vienkartinės ar kitokios piniginės išmokos, rajono ribose senjorams – nemokamas visuomeninis transportas.


Atėjo metas...

 

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų