Seimo Parodų galerijoje atidaryta šiauliečio fotomenininko Aleksandro Ostašenkovo paroda

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos atstovės Seime, Seimo Šiaulių krašto bičiulių parlamentinės grupės narės Rimos Baškienės iniciatyva 2010 m. sausio 26 dieną Seimo Parodų galerijoje atidaryta šiauliečio fotomenininko Aleksandro Ostašenkovo paroda „Mirties sodas“.

Žymus fotomenininkas A. Ostašenkovas yra surengęs per 50 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, yra daugiau kaip 130 nacionalinių ir tarptautinių parodų dalyvis. Šis menininkas – fotografijos konkursų laureatas, parodų organizatorius.

Kaip apie menininką rašo filosofas Virginijus Kinčaitis: „Aleksandro Ostašenkovo „Mirties sodas“ ― tai sunkiai išreiškiama žodžiais žmogaus būsena pakeliui į kitą dimensiją. A.Ostašenkovo fotografijos apie sukrečiantį mirštančio žmogaus vienišumą, apie mirštantįjį gaubiančią tylą. Apie akis, kurios nebemato, bet šaukiasi...“

„Pažvelkime į save, susimąstykime, kas tai yra mūsų gyvenimas, - parodos atidarymo metu kalbėjo menininkas A. Ostašenkovas.

„Ir išties šio laikmečio skubėjimo, nejautrumo fone kviečiame sustoti, susimąstyti apie gyvenimo prasmę, apie orią senatvę. Aplankykime Aleksandro Ostašenkovo parodą“, - kviečia Seimo narė R. Baškienė .

Mišrios Seimo narių grupės informacija,
Tel. : 2396246

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų