2010-07-20 | Dusios pakrantėje nuaidėjo Lazdijų rajono valstiečių liaudininkų sąskrydis

Liepos 17-ąją prie Dusios ežero sugužėjo Lazdijų rajono valstiečiai liaudininkai bei svečiai į jau tradicinį rajono valstiečių liaudininkų sąskrydį.

Šventė parsidėjo šv. mišiomis Dzūkijos šventovėje Kryžių koplyčioje. Buvo pašventinta valstiečių liaudininkų skyriaus vėliava, po šv. mišių čia pat netoliese, prie senosios bažnyčios pamatų pastatytas legendomis apipintas kryžius, įamžinantis 600-ąsias Žalgirio mūšio metines.

Legenda byloja, kad kunigaikščio Vytauto žvalgai savo postus buvo įsirengę didžiuliuose ąžuoluose. Viena ąžuolo šaka iš Griunvaldo mūšio lauko buvo pargabenta į Lietuvą, iš jos padarytas kryžius.

Istorinio kryžiaus pastatymą savo giesmėmis palydėjo Suvalkijos skautai.

Po ceremonijos Dzūkijos šventovėje, šventės dalyviai bei svečiai žirgais kinkytomis karietomis persikėlė į poilsiavietę ant Dusios kranto. Čia susirinkusius pasveikino atvykę rajono kolegos iš kitų politinių partijų, šventės šeimininkai pakvietė visus aktyviai ir turiningai praleisti laiką. Šventės metu, kalviui Juozui Varneliui pamokant, kiekvienas galėjo nusikalti vinį, o LVLS Lazdijų raj. skyriaus pirmininkas Benius Rūtelionis išbandė savo sugebėjimus nukaldamas kalaviją. Kovingiau nusiteikę šventės dalyviai savo jėgas galėjo išbandyti sportinėse varžybose, linksmuoliai sudalyvauti įvairiuose atrakcijonuose, mėgstantys žirgus - pasivažinėti karietomis ir pajodinėti.

Iki pat vakaro sąskrydžio dalyvius savo dainomis ir muzika linksmino Suvalkijos skautai, svečiai galėjo paragauti vietinių delikatesų - rūkytos bebrienos bei žuvies. Nors negailestingai kaitino kaitri saulė, išsimaudę ir atsigaivinę Dusioje, gerą nuotaiką išsivežė visi sąskrydžio dalyviai ir svečiai.

 

LVLS informacija

 
 



 
 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų