Švenčionių valstiečių liaudininkų siekiai ir planai

Vytautas Rastenis2007 m. savivaldybių Tarybų rinkimuose LVLS kandidatai rajone, gavę rinkėjų pasitikėjimą, kartu su kitomis  savivaldybės  taryboje esančiomis ir mūsų programai pritariančiomis partijomis, priėmė nemaža ryžtingų ir perspektyvių sprendimų, užtikrinančių žmonių gyvenimo gerėjimą, stabilų biudžetinių įstaigų darbą, jų teikiamų paslaugų kokybę, taip pat verslo, turizmo, ekonomikos ir žemės ūkio plėtrą. Mūsų partijos pagrindiniai prioritetai  buvo skatinti investicijų pritraukimą, plėtoti smulkųjį ir vidutinį verslą mieste ir kaime. Taip pat atsakingai spręsti švietimo, sveikatos apsaugos problemas, formuoti patrauklų Švenčionių krašto įvaizdį. Pasisakėme už tai, kad būtų mažinami žemės mokesčiai, didinamas darbo vietų kūrimas. Didelį dėmesį skyrėme vandens kokybės gerinimui tiek mieste, tiek kaime. Skatinome bendruomenės užimtumą, rėmėme visuomeninių organizacijų veiklą. Rajone Europos Sąjungos paramos lėšomis vykdoma nemažai projektų, kurių bendra vertė apie 190 mln. litų. Tai daugiausia infrastruktūros plėtros, verslo skatinimo ir švietimo srityse. Įgyvendintas Neries baseino investicijų projekto pirmas etapas – vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukcija ir plėtra. Įgyvendinti du priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų renovacijos etapai, renovuoti  keturi vaikų darželiai: Pabradėje, Švenčionėliuose ir du Švenčionyse. Renovuota Švenčionių vidurinė mokykla, Švenčionėlių vidurinė mokykla bei Adutiškio vidurinė mokykla, Švenčionių ir Švenčionėlių kultūros centrai. Parengti dar trijų didžiųjų mokyklų – Švenčionių Zigmo Žemaičio, Pabradės ,,Ryto” gimnazijų ir Švenčionėlių pagrindinės mokyklos renovacijų projektai. Atlikta Švenčionėlių mieste Liepų gatvės ir aplinkinės teritorijos kompleksinė rekonstrukcija. Pakloti lietaus kanalizacijos tinklai Švenčionėlių mieste Vilniaus, Partizanų  gatvėse, Švenčionyse Pakalnės gatvėje, Pabradėje Upės ir Įkalnės gatvėse. Renovuotas Pirminės sveikatos priežiūros centras. Rekonstruotas rajono ligoninės priėmimo skyrius, atidaryta inkstų hemodializės klinika. Čia paminėjau tik stambiausius  projektus, o smulkesnių gausa ir įvairovė siekia kelias dešimtis sričių.

Mūsų partijos kadencijos metu deklaruotus prioritetus pavyko įgyvendinti iš dalies, kadangi daug faktorių nulėmė ekonominė padėtis Lietuvoje, o tuo pačiu palietė ir mūsų rajoną.

Mūsų skyriaus pagrindiniai prioritetai būtų užbaigti pradėtus, tęsti esamus ir vykdyti naujus projektus. Todėl tęsdami veiklą, nenukrypdami nuo programos tikslų ir siekių, esame pasirengę toliau puoselėti žmogaus teises, jo naujas galimybes profesinėje, socialinėje srityje, versle, taip pat užtikrinti saugumą, stabilumą bei atsakomybę. Mūsų stiprybė - darnos tarp miesto ir kaimo, tarp sostinės ir regionų siekimas, subalansuotas senųjų tradicijų ir naujo žvilgsnio, racionalaus valstietiško ūkiškumo bei perspektyvaus požiūrio į sprendimus derinimas.

 

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos
Švenčionių skyriaus pirmininkas
Vytautas Rastenis

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų