Su mintimi apie kaimo žmogų

Julija JuškienėVisas jos gyvenimas – kaimui, jo žmonėms. Mąstant apie  rajono žmones, pirmiausiai rutuliojant  viziją apie kaimo ateitį, grįstas Julijos Juškienės  pasiryžimas Valstiečių liaudininkų sąrašu  kandidatuoti į Akmenės rajono savivaldybės tarybą.

Prieš 22 metus Akmenės krašte įsikūrė Ūkininkų sąjungos skyrius. Dvylikti metai jam vadovauja ekonomikos aukštąjį išsilavinimą turinti Julija Juškienė. Akmenės rajono gyventojai, rinkdami reikšmingiausius 2009 metų darbus,  laureatų titulus  atidavė keturiems asmenims. Viena iš jų buvo Julija Juškienė – ji buvo tituluota metų vadybininke. Gėlėmis ir padėkos žodžiais J. Juškienė buvo pagerbta didelėje rajono gyventojų auditorijoje. O šiaip, tyliai, ramiai, burdama ir telkdama krašto ūkininkus, puikios  vadybininkės pripažinimą ji  turi seniai.

Akmenės krašto Ūkininkų sąjungos nariai visada pasveikinami jubiliejų, reikšmingesnių įvykių, sukakčių progomis. Gerą žodį jiems taria Savivaldybės vadovai, seniūnai, kaimų bendruomenių atstovai. Kasmet rengiamos ūkininkų metinės šventės, jose dalyvauja keli šimtai kaimo darbštuolių su šeimomis, už  svarbiausius pasiekimus jiems dovanų atveža kaimą aptarnaujančių organizacijų atstovai.

Julija Juškienė dažnai lankosi pas kaimo žmones, primena, padrąsina juos dalyvauti ES ir kitokių fondų programose, ji dalyvauja rajono sodybų  apžiūros komisijų darbe ir visada stengiasi kuo daugiau gražių sodybų pamatyti kaime.

Ne kas kitas, o puikiai kaimo žmones pažįstanti Julija Juškienė pasiūlė kandidatus iš Akmenės krašto konkursui „Lietuvos kaimo spindulys“. Nominacijos „Ūkininkas iš pašaukimo“ 2007 metais laureatu tapo ūkininkas Algerdas Balčiūnas, nominacijos „Kaimo žurnalistas“ 2008 metais pirmąja laureate tapo žurnalistė Julija Sejavičienė, nominacijos „Miškų puoselėtojas“ 2009 metais  laureatu tapo miškininkas ir rašytojas Vytautas Almanis.

Iš Žemaitijos kilusi, Sibiro šaltuose toliuose praleidusi vaikystę, Julija Juškienė Akmenės krašte dirba daugiau kaip 35 metus.

 

Nuotraukoje: Julija Juškienė žemdirbių „Metų ūkis 2010“ šventėje. 

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų