Patikimas pasirinkimas

Akmenės valstiečiiai liaudininkai

Mūsų skyriaus bendroje nuotraukoje – žmonės, einantys žemės keliu paskui rugį ir duoną, saulės energiją paverčiantys žemės jėga. Tai valstiečiai liaudininkai, kurie kandidatuoja 2011 metų vasario 27 dieną įvyksiančiuose rinkimuose į Akmenės rajono savivaldybės tarybą. Tarp kandidatų yra konkurso „Metų ūkis“ nugalėtojai ir prizininkai – S. Bačiulis, V. Jagminas, V. Ąžuolas, J. Kiminas, su kaimu susietų kolektyvų vadovai, nuoširdūs žmonės ir puikūs vadybininkai S. Beržinis, J. Kanavolas, V. Vaičius, Ūkininkų sąjungos Akmenės skyriaus pirmininkė, nepavargstanti žemdirbių  lyderė ir organizatorė, rajone pripažinimo pelniusi vadybininkė J. Juškienė, gilūs savo profesijos žinovai Z. Vaišvylienė, E. Černikevičienė, D. Dijokienė, J. Kuprelis, jauni ir perspektyvūs ūkininkai D. Damskis, R. Noreikis, S. Damskis, R. Narkus, šią kadenciją Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju dirbęs, o dabar laimėjęs konkursą Naujosios Akmenės socialinių paslaugų namų direktoriaus pareigybei užimti, V. Paškevičius, Žemės ūkio darbuotojų profsąjungos Akmenės skyriaus pirmininkas R. Vaitiekus, socialinio darbo organizatorė V. Vaičiūnienė ir kiti. Sąrašo kandidatus galėčiau vardinti, tuos žmones gerai žino ir pažįsta Akmenės krašto gyventojai.

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungai vadovauju jau penkioliktus metus, dešimtį metų esu renkamas Savivaldybės tarybos nariu. Kartais savęs klausiu, ar tikslinga visuomeninei veiklai aukoti kaimo žmogui brangų laiką? Atsakymą formuluoju tokį: gyveni čia, savo krašte, žvelgi į ateitį, vadinasi, privalai turėti atsakomybės ir pareigos jausmą ne tik dėl to, kas vyksta tavo kieme, bet ir apskritai rajone. Jeigu biudžetas būtų didelis ir pinigai lietųsi per kraštus, gal ir nereikėtų dalyvauti vietos politikoje. Tačiau realybė tokia - pinigų mažai, tą lopinį bado tempti tai į vieną, tai į kitą pusę. Savo dalyvavimu gali pristabdyti tą „tampymą“.

Valstiečiai privalo dalyvauti politikoje, rinkėjai turi pagrindo pasitikėti jais. Į Akmenę kartais žiūrima kaip į žemėlapyje žiojėjančią kiaurymę, čia užsieniečiai turi ketinimų plėsti kiaulių ir galvijų fermas. Turime apginti savo kraštą nuo tokių užmačių, kad čia nepadarytų akimis neužmatomų tvartų. Turime siekti, kad  sveikų, mūsų ūkiuose išaugintų ekologiškų produktų kelias būtų kuo trumpesnis ant mokyklų, ligoninių stalo. Kas kitas, jeigu ne valstiečiai, gali tiksliausiai pasakyti, kuriuos kelius tiesti, kuriuose ruožuose  asfalto juostą nutiesti.

Žemdirbiai atlaikė sunkmetį. Žemdirbiai nestreikuoja dėl staiga išaugusios mokesčių naštos. Valstiečių liaudininkų sąraše esantys žmonės žino darbo vertę ir prasmę, jie moka skaičiuoti, planuoti. Jie yra Lietuvos ūkio stabilumo garantas. Tokių žmonių reikia ir politikoje.

 

Kviečiu rinkėjus vasario 27 d. balsuoti už mūsų kandidatų sąrašą Nr. 51. Sąžiningą, atvirą ir šeimininkišką, savo nuostatą  įrodysime darbais.

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų