Raimondas Balsys - savarankiškumas, jaunystė, drąsa

Raimondas BalsysPokalbis su jauniausiu Lietuvos valstiečių liaudininkų kandidatu į Anykščių rajono savivaldybės tarybą, ūkininku Raimondu Balsiu.

 

— Kodėl ryžotės dalyvauti savivaldos rinkimuose? Kokias rajono problemas matote, kokiu sprendimo, iniciatyvų trūksta?

— Ryžausi dalyvauti savivaldos rinkimuose, kadangi kaip ir daugelis žmonių nesu abejingas mus supančioms problemoms. Esu tikras, kad galiu ne tik jas matyti, bet ir pasiūlyti būtinus sprendimų variantus, bei užtikrinti jų įgyvendinimą. Būtina skubiai spręsti nedarbo problemą. Darbo vietų padaugėtų per aktyvią savivaldybių, valstybės įmonių, sukuriančių daug darbo vietų, plėtrą, skatinti investicijas, taikyti mokesčių lengvatas (įskaitant darbo jėgos apmokestinimą) besikuriančioms įmonėms, skatinti žmones kurti nuosavą verslą, supaprastinti ES paramos gavimą, tokiu būdu suaktyvinti paramos įsisavinimą. Būtina vystyti naujus infrastruktūros projektus, nes tai ne tik pagerins žmonių gyvenimo kokybę, bet ir sukurs naujų darbo vietų. Būtina pasirūpinti dideliu kiekiu neprižiūrimo bešeimininkio nekilnojamo turto (ypač kaimuose). Manau, nepakankama nauda gaunama rajonui, turinčiam kurortinės teritorijos statusą, iš turizmo. Reikia daugiau reklamuoti tai ką turime, plėsti paslaugų spektrą ir taip didinti atvykstančiųjų turistų skaičių. Spendimai būtini ir gerinant švietimo bei sveikatos apsaugos sistemų veiklą. Svarbu skatinti kuo aktyvesnę vietos bendruomenių veiklą ir spręsti eilę kitų problemų.

— Kodėl dalyvaujate LVLS sąraše?

— Pirma, LVLS yra viena stipriausių politinių jėgų savivaldos lygmeniu, be to, jos valdomos savivaldybės ekspertų vertinamos kaip geriausiai besitvarkančios. Antra, pačios LVLS programos nuostatų artumas ir aktualumas kiekvienam žmogui. Aiškiai iškeltos pagrindinės savivaldos problemos ir pateikiami realūs, pagrįsti būdai joms spręsti.

— Ką reiškia būti jaunuoju ūkininku šiais laikais?


— Šiuo metu ūkininkavimas yra itin dinamiška veikla. Nuolat kinta veiklos teisinis reglamentavimas, besikeičianti mokesčių politika, naujų reikalavimų ir standartų įvedimas, rinkos nepastovumas, be to didelė gamtos reiškinių įtaka, - visos šios aplinkybės įtakoja veiklos rezultatus. Todėl siekiant ūkininkauti efektyviai nepakanka vien tik mokėti užauginti kokią nors produkciją, bet būtina numatyti, stebėti, nuolat gilinti žinias, kartais net pasitikėti nuojauta ar sėkme. Nepaisant visų grėsmių, sunkiai dirbu, drąsiai investuoju, nes esu tikras perspektyvia žemės ūkio verslo ateitimi.

— Pristatykite save trumpai, savo gyvenimo istoriją.

— Vaikystėje ne kartą teko pakeisti gyvenamą vietą, gyvenome Viešintų miestelyje Anykščių rajone, po to Rokiškyje. Mane ir seserį užaugino mama, kadangi anksti netekome tėvo. Rokiškyje baigiau Rokiškio „Romuvos“ gimnaziją. Mokykloje buvau pakankamai aktyvus, sportuodavau, atstovaudavau Rokiškio krepšinio rinktinei, esu daugkartinis rajono matematikos, fizikos, istorijos olimpiadų nugalėtojas, respublikinių olimpiadų dalyvis. Nors gyvenome mieste, tačiau savaitgalius ir atostogas praleisdavau mamos tėviškėje Mitošiūnų kaime Anykščių rajone.

Studijavau Vilniaus universitete Teisės fakultete. Buvau pasirinkęs komercinės teisės specializaciją. 2009 m. baigiau universitetą įgydamas teisės magistro laipsnį. Kaip ir daugeliui studentų atostogų metu yra tekę padirbėti užsienyje. Dar studijuodamas žengiau pirmus žingsnius ūkininkavimo link. Siekdamas užsidirbti studijoms, močiutės kelių hektarų ūkyje pradėjau auginti javus. Ši veikla greitai patraukė ir jau 2007 m. įkūriau savo augalininkystės ūkį. Per pora metų ūkį išplėčiau iki kelių šimtų hektarų ir juose sėkmingai ūkininkauju. Tikiu pasirinkta veikla ir džiaugiuosi gyvendamas ir dirbdamas mylimam krašte.

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų