Antiatominis piketas 11.11.11 11 prie Rusijos ambasados

2011 m. lapkričio 11 dieną 11 val. Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos Žaliųjų frakcija rengia piketą prie Rusijos Federacijos ambasados pastato Vilniuje. Protestu siekiame išreikšti paramą Kaliningrado srities aktyvistams, kurie persekiojami dėl aktyvaus pasipriešinimo naujos Baltijos atominės elektrinės statyboms prie Lietuvos sienos. Rusijos Ambasadai bus įteiktas kreipimasis dėl Maksimo Michailovo sumušimo, Eugenijaus Labudino prievartinio uždarymo psichiatrinėje ligoninėje, Sergejaus Sterlino persekiojimo. Visi šie žmonės yra aktyvūs iniciatyvinės grupės, siekiančios surengti regioninį referendumą Kaliningrade dėl naujos atominės elektrinės statybų, nariai.

Pikete dalyvaus iniciatyvinės grupės vadovas Michailas Kostiajevas, Lietuvoje paprašęs politinio prieglobsčio.

Kaip sakė piketo organizatorius, Tomas Tomilinas - "Veikdami kaip regioninės anti-branduolinės koalicijos nariai mes norime pasakyti, kad Rusijos represijos prieš aktyvistus tik sustiprins "žaliąjį" regioninį frontą, kuriame dalyvauja Lietuvos, Baltarusijos ir Rusijos organizacijos. Mes visomis išgalėmis priešinsimės visų 3 atominių projektams, aiškiai matydami, kad Rosatomo, Hitachi atominiai monstrai mūsų šalyje ir aplink mūsų šalį yra rizikingi, nesaugūs, ekonomiškai beviltiški ir dvelkiantys praeitimi. Mes pasisakome už lokalios, atsinaujinančios energetikos plėtrą, kuri kuria darbo vietas ir nestumia mūsų šalies į branduolinės katastrofos rizikos zoną."

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga dar spalio pabaigoje kreipėsi į Rusijos valdžią ir žmogaus teisių gynėjus reikalaudama nutraukti Kaliningrado srities teisėsaugos spaudimą aktyvistui Michailui Kostiajevui.

Piketo organizatorius Tomas Tomilinas
+37068627469
uztaika@gmail.com

 
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų