2012-09-27 | Tomas Tomilinas: mūsų valdžios institucijų metodai ir požiūris į kitaip mąstančius

„Nuo kokio priešo ginamės? Geografijos mokytojo iš Astravo?" – taip į žinią, kad pasienyje buvo sulaikyti du Baltarusijos aktyvistai, turėję dalyvauti diskusijoje Seime apie branduolinę energetiką, sureagavo parlamento Užsienio reikalų komiteto (URK) narys Petras Auštrevičius.

Plačiau...
 

2012-09-27 | „Visagalis“ mokinio „krepšelis“ mūsų negelbsti

Mokinio krepšelio idėjos užuomazgos atsirado 1792 metais. Jau tada Tomas Peinas (Thomas Paine), analizuodamas Anglijos fiskalinę politiką, pasiūlė skirti kiekvienai vargingai šeimai, auginančiai vaikus iki 14 metų, po 4 svarus vaiko švietimo išlaidoms apmokėti. T. Peinui nerimą kėlė tai, kad retai gyvenamose vietovėse mokiniams gali būti sunku pasiekti mokyklas, todėl šių regionų gyventojams jis siūlė skirti papildomai po 10 šilingų.

Plačiau...
 

2012-09-20 | Skandalas: slaptas tyrimas atskleidė, kad genetiškai modifikuoti kukurūzai – siaubingas nuodas

Pasaulyje kyla didelis skandalas, susijęs su maisto saugumu. Kaip trečiadienį pranešė Vakarų žiniasklaida, tapo žinomi slapto tyrimo su žiurkėmis rezultatai – šios dvejus metus buvo šeriamos genetiškai modifikuotais kukurūzais.

Plačiau...
 

2012-08-13 | Žaliųjų organizacijos kviečia vienytis ir siekti "NE" referendumo dėl VAE

Pirmadienio vidurdienį Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje septynių nevyriausybinių organizacijų ir politinių partijų atstovai pasirašė deklaraciją, kuria įsipareigoja siekti, kad Lietuva atsisakytų ne tik Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto, bet visų pavojingų branduolinių technologijų plėtros šalies teritorijoje.

Plačiau...
 

2012-07-24 | Vitalijus Balkus: „NE” atominei elektrinei – ne tik „NE” atominei elektrinei

Vidurvasarį iš valdančiosios daugumos nasrų vis dėlto pavyko išplėšti patariamąjį referendumą dėl naujos atominės elektrinės (AE) statybos. Tiek to, nekreipkime dėmesio, kad šis referendumas – tik patariamasis. Juk Lietuvoje viskas, kas kyla „iš apačios į viršų“, gali būti tik patarimas, o atvirkštiniame variante – imperatyvas. Ant piliečių galvų tiesiog numetami įstatymai, įsakymai, nutarimai, potvarkiai ir instrukcijos – imkite ir pakluskite.

Plačiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 Sekantis > Pabaiga >>

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų