Naujienos

2020-04-08 | Rekomendacijos: kaip sveikai maitintis karantino laikotarpiu

Lietuvos dietologų draugija parengė rekomendacijas, kurios leis užtikrinti sveiką ir subalansuotą mitybą karantino metu.

 

Plačiau...
 

2020-04-07 | Priimti galutiniai sprendimai dėl subsidijų darbdaviams ir savarankiškai dirbančiųjų

Seimas galutinai pritarė pataisoms, atveriančioms kelią darbdaviams gauti 90 proc. arba 70 proc. dydžio valstybės subsidijas, kai ekstremalios situacijos ir karantino metu prireikia skelbti prastovas darbuotojams. Pataisos taip pat aiškiau apibrėžia reikalavimus savarankiškai dirbantiems asmenims, kuriems šiuo sudėtingu laikotarpiu bus skiriama 257 eurų dydžio išmoka už mėnesį.

Plačiau...
 

2020-04-07 | Ekstremaliosios situacijos metu leista reguliuoti būtiniausių prekių kainas

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Civilinės saugos įstatymo pakeitimus, kurie leis atsiradus poreikiui ekstremaliosios situacijos metu laikinai nustatyti svarbiausių prekių ir paslaugų maksimalias kainas, taip pat kitus šių prekių ir paslaugų pardavimo ir teikimo būtinus apribojimus.

Plačiau...
 

2020-04-07 | Seimas nutarė didinti medikų atlyginimus karantino metu

Seime pritarta medikų atlyginimų didinimui nuo 60 iki 100 proc. Didesni medikų atlyginimai būtų skaičiuojami nuo karantino pradžios, kuris šalyje buvo paskelbtas kovo 16 d., siekiant sustabdyti COVID-19 pasaulinę pandemiją. Medikų atlyginimų didinimui papildomai iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) rezervo bus skirta apie 130 mln. eurų.

Plačiau...
 

2020-04-06 | Dainius Gaižauskas: kodėl opozicija renkasi spekuliatyvius metodus?

Visada yra tas ar tie, kuriems naudinga sėti įtarimus ir apauginti juos interpretacijomis. Artėjantys rinkimai veda opoziciją į desperaciją ir ji pasiryžusi viskam. Tik nežinau, ar ji įvertina tai kad žmonės moka skaityti portalus, žiūrėti televiziją ir pasidaryti savo išvadas, nes jeigu anksčiau veikė visuomenės bukinimo medodai, šiandien jie neveikia, žmonės turi pakankamą nuovoką, atskiriant, kas yra tikra, o kuo bandoma stimuliuoti neapykantą šiai valdžiai.

 

Plačiau...
 

2020-04-04 | Audronė Jankuvienė: sustabdyta miesto kultūros, sporto ir neformaliojo ugdymo įstaigų veikla - ar visos galimybės išnaudotos?

Sulaukusi nemažai sunerimusių kauniečių signalų, kreipiausi į Vyriausybės atstovą Kauno ir Marijampolės apskrityse, siekiant išsiaiškinti, ar visos galimybės Kaune išnaudotos stabdant kultūros, sporto ir neformaliojo ugdymo įstaigų veiklą, prieš imantis kraštutinių priemonių?

Plačiau...
 

2020-04-03 | Premjero Sauliaus Skvernelio kreipimasis į Lietuvos senjorus

Mieli Lietuvos senjorai, rūpindamasis dėl jūsų saugumo, noriu jums pristatyti Vyriausybės veiksmus.

Plačiau...
 

2020-04-03 | Medikams atlyginimai augs greičiau ir jie didės daugiau

Įvertinus iššūkius ir grėsmes, kylančias medikų bendruomenei kovojant su koronavirusu (COVID-19), nuspręsta ankstinti šiais metais numatytą galutinį medikų atlyginimų didinimo etapą, dėl kurio buvo sutarta pasirašant susitarimą su medikų profesinėmis sąjungomis. Taigi medikų algos didės nelaukiant rudens - jau balandį, o ne rugsėjį, kaip buvo numatyta.

Plačiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sekantis > Pabaiga >>

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Gedimino pr. 28/2-510, Vilnius, tel. 8 5 212 0821
El. paštas: info@lvzs.lt
Daugiau kontaktų